SEO Çalışması Adımları SEO Nedir Nasıl Yapılır?

SEO Çalışması Adımları SEO Nedir Nasıl Yapılır?

SEO Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir.

SEO Nedir Nasıl Yapılır?

Arama motorlarının okuyabileceği ve arama motorlarının istediği gibi bir içerik yaratmaktır. Detaylı haliyle web sitenizin, daha geniş tabirle internette yazdığınız her şeyin Google, Yandex, Bing gibi arama motorları tarafından okunup kullanıcılarına sunulmadan önce ortaya çıkarttığınız içeriğin arama motorları için ne kadar okunaklı olduğudur. İnternet üzerinde arama yaptığınızda, arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkan sonuçlar iyi bir SEO çalışması adımları doğru biçimde yapılmış web sitelerinin sonuçlarıdır. Arama motorlarının istediği SEO çalışması düzenli bir çalışma şeklinde doğru adımlarla ilerlerse SEO çalışması olumlu sonuç verir.

Genellikle başarılı işletmeler veya başarılı olma yolunda ilerleyen işletme sahipleri ve genç girişimciler, yaptıkları iş veya verdikleri hizmeti internet üzerinde dijitalleştirmeye karar verirler ve dijital dünyaya giriş yaparken uzun araştırmaları sonucu SEO’yu keşfederler ve SEO Nedir? aramasını yaparlar.

İşte dijital dünyada başarı elde etmeye başlarken yapacağınız en akıllıca arama. SEO’nun ne olduğunu anlamak için SEO nasıl yapılır? sorusunu ele alarak SEO’nun nasıl yapıldığını, SEO çalışması adımlarında her şeyi daha hızlı öğreneceğinizi ve yine SEO çalışması yaparken SEO Nedir? sorusuna daha hızlı yanıt alacaksınız.

SEO Nasıl Yapılır? SEO Çalışması Adımları

İlk olarak bir şeyi açıklığa kavuşturalım. Yukarıdaki paragrafta okuduğunuz gibi SEO arama motorlarının istediği şekilde içerikler hazırlamaktır, içeriğinizi oluştururken kullanacağınız anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınız, görselleri nasıl zenginleştireceğinizi belirten bazı kuralları vardır SEO’nun. Fakat arama motorlarının istediği şekilde bir içerik hazırlarken, bu içeriği yine gerçek kullanıcılara, yani insanlara sunacağınızı unutmamalısınız. Arama motorlarının isteklerini yerine getirirken internet kullanıcılarını hiçe sayarsanız yaptığınız SEO’nun yine hiçbir anlamı kalmayacaktır.

Şimdi SEO nasıl yapılır? kısmını ele alalım. Bu kısımda hem ” SEO Nedir? ” hem de ” SEO Nasıl Yapılır? ” en iyi şekilde kavrayacaksınız. SEO’nun çeşitleri arasında, Youtube için SEO, sosyal medya platformları için SEO gibi içinde türlere ayrıldığını unutmayın. Biz bugünkü yazımızda web sitesi için SEO çalışmasını ele alacağız. SEO çalışması adımlarını eksiksiz uyguladığınızda web sitenizi üst seviyelere çıkaracağını unutmayın.

SEO Çalışması Adımları

1. Sayfa hızı

Evet, Google’ın istediği ilk şeylerden biri web sitenizin hızı; çünkü sene 2021 ve artık web siteleri yavaş olmamalı. Resimlerinizi optimize etmeyi, kodunuzu küçültmeyi, sıkıştırmayı etkinleştirmeyi unutmayın. WordPress kullanıyorsanız, ihtiyacınız olmayan eklentileri devre dışı bırakın. Açıkça söylemek gerekirse yavaş bir sayfa çok kötü bir başlangıçtır ve pek çok kullanıcı içeriğinizin yüklenmesi için birkaç saniye daha beklemez ve hemen çıkma oranınızın önemli ölçüde arttığını görmek çok üzücü. Ayrıca, site hızı Google algoritmasının sıralama faktörlerinden biridir ve 9 NİSAN 2010’dan beri Google buna çok dikkat ediyor.. Yeni dijital dünyanın hızına ayak uydurduğunuzdan emin olun.

2. Bağlantılar

İçeriklerinizde diğer içerik sağlayıcı web sitelerine bağlantı vermekten çekinmeyin. Bu kesinlikle işinize yarayacak ayrıca web sitenize biraz destek ve bağlantı kurma fırsatı da verebilir! Diğer siteleri de size bağlantı vermeye teşvik edin. Tıpkı gerçek hayatta bir ağ kurmak gibidir, ne kadar çok kişiye veya farklı web siteleri ile bağlantı kurma şansına sahipseniz, o kadar iyi, daha fazla işbirliği ve başarı olanağınız olur.

3. Açıklamalar

Müşterilerinizin web sitenizi Google’da aradıklarında gördükleri ilk şey gazetede yazan küçük bir iş ilanına benzer kutu şeklinde bir tanıtım olduğundan, sayfanız için meta açıklamaları yazın.  Web sitenizin özünü meta açıklamanıza koymaya çalışın. Başlık etiketini de koyun! Ayrıca, optimize edilmiş resimlerinize alternatif metin eklemeyi de unutmayın. Görüntünüz için alternatif açıklama ve doğru dosya adı, tarayıcıların onu doğru şekilde dizine eklemesi için gereklidir. Üstelik Search Engine Journal’a göre, 2018’de ABD’deki tüm aramaların %20’sinden fazlası Google Görseller’de yapılıyordu. 2021’de çok daha fazlası ve bunun nedeni şu; insanlar görsellere göre arama yapmak ve hatta satın almak istiyor ve Google onlara bu konuda çok yardımcı oluyor! Google Lens ve Pinterest gelişiyor. Çözümün bir parçası olun ve yalnızca mükemmel şekilde optimize edilmiş açıklanan görüntüleri yayınlayarak bu görsel devrime katılın.

4. URL

URL’lerinizin basit ve anlaşılır olduğundan emin olun. Rakamları ve garip, rastgele harfleri unutun. URL’niz ile okuyucunuza deneyimlemek üzere olduğu şeyler hakkında bir ipucu vermek istersiniz ve www.pixhope.com/999688=fixx%6hy gibi bir url kullanıcılara hiçbir ifade etmez. Bunu biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatalım: Google alt çizgileri, yani kısa çizgileri okumaz. Ayrıca, URL’nizin tamamında küçük harf kullanın. Büyük harfin var olduğunu unutun!

5. Genel tutarlılık

Tutarlılığın birçok yönü vardır. Tutmanız gerekenler yazılı tutarlılıktır . Benzersiz, orijinal içeriklerinizi düzenli olarak yayınlayın; ve web sitenizin kişiliğinde tutarlılığı sağlayın. Ne demek istiyoruz? Size görsel kimliğinize bağlı kalmanı söylemeyeceğiz. Esas olarak alan adınıza bağlı kalmayı kastediyoruz. Kulağa garip gelebilir ama değil. Alan adınız telefon numaranız gibidir – insanlar sizinle iletişim kurmak, size geri bildirimde bulunmak, etkileşim kurmak için kullanır. Mümkün olduğunca kolaylaştırın! Ve en önemlisi, alan adınızı seçmeden önce çok ve uzun uzun düşünün! Başlangıçta biraz zaman ve çaba harcamak ve daha sonra zamandan ve sadık okuyuculardan tasarruf etmek daha iyidir. Web siteniz bir bakıma giriyorsa, değerli müşterilerinizi kaybetmemek için mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın. Ayrıca, kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan yönlendirme zincirlerini sınırlamaya çalışın. Onlar gösterileni görmenin güzel sadeliğini severler, başka bir yere ulaşmak için tıklamayı değil.

6. Düzenli güncellemeler

Artık güncel olmayan makaleleri yeniden optimize edin ve yeniden yayınlayın. Size daha fazla trafik verecek ve kullanıcılarınızın kafa karışıklığını önleyecektir.

7. Anahtar Kelimeler

Ana SEO unsurlarından biri olan ve kesinlikle en bilinen anahtar kelimeler hakkında çok fazla konuşmak istemiyoruz. Mesajımız şudur: Anahtar kelime doldurmaktan kaçının ve tek anahtar kelimeler yerine uzun kuyruklu arama ifadelerine odaklanın. En önemlisi de web sitenizin mobil görünümüne ve mobil açılma hızına çok önem verin. Google buna çok dikkat ediyor. SEO çalışması adımlarını eksiksiz yapın. Etkisini farkedeceksiniz.

PixHope olarak SEO çalışmanızı bu adımlardan daha da detaylı şekilde yönetmemizi ister misiniz?